“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Nowoczesna alergologia w praktyce

12 maja, 2023|

Przed nami jedno z najważniejszych wydarzeń naukowych w tym roku. Już w środę, 17 maja rozpocznie się Konferencja Szkoleniowa Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. O tym, czym [...]

Potrzebujemy zmiany modelu opieki nad pacjentem alergologicznym

12 maja, 2023|

W alergologii dostępność ambulatoryjnych świadczeń jest niedostateczna. Szczególnie, gdy weźmiemy pod uwagę, że choroby alergiczne to schorzenia, których częstość występowania najszybciej wzrasta - ocenia prof. [...]

Nowe wytyczne GINA – aktualizacja 2023

9 maja, 2023|

Są już dostępne nowe wytyczne GINA – dokument niezbędny dla każdego lekarza zajmującego się astmą. To wszechstronne, praktyczne i najbardziej aktualne standardy diagnostyki i terapii [...]