“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Nowe wytyczne GINA – aktualizacja 2023

9 maja, 2023|

Są już dostępne nowe wytyczne GINA – dokument niezbędny dla każdego lekarza zajmującego się astmą. To wszechstronne, praktyczne i najbardziej aktualne standardy diagnostyki i terapii [...]

Ranking Research Gate w dziedzinie „Immunology”

5 maja, 2023|

Miło nam poinformować, że 5 pierwszych miejsc w rankingu Research Gate w dziedzinie „Immunology” zajmują eksperci związani z Polskim Towarzystwem Alergologicznym. Serdecznie gratulujemy! Więcej o [...]

Astma – choroba strachem i wstydem podszyta

28 kwietnia, 2023|

Strach, wstyd, wykluczenie to jedne z wielu emocji i doświadczeń, z jakimi mierzą się osoby żyjące z jedną z najczęstszych chorób przewlekłych układu oddechowego – [...]