“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Światowy Tydzień Alergii 2023r.

30 maja, 2023|

To będzie wyjątkowy czas. W tym roku między 18 a 24 czerwca przypada Światowy Tydzień Alergii. Z tej okazji, we współpracy ze Strefą Alergii, przygotowaliśmy [...]

Opieka koordynowana

26 maja, 2023|

Nowe narzędzie w rękach lekarza rodzinnego i szansa na budowanie trwałej współpracy ze specjalistami alergologii. Czym jest i czy warto się nią zainteresować? Zapraszamy do [...]

EAACI AYA Taskforce – survey

23 maja, 2023|

The EAACI Adolescent and Young Adult (AYA) Taskforce is conducting a new survey for healthcare professionals managing AYA with Allergies and Asthma. The survey aims [...]