“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Wyzwania w leczeniu astmy – wywiad z prof. Marcinem Moniuszko

15 lutego, 2024|

Na łamach Rynku Zdrowia rozmowa z prof. Marcinem Moniuszko wiceprezydentem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Poszukamy odpowiedzi na następujące zagadnienia: Dlaczego astma osłabia naszą odporność? Czy leczenie astmy pomaga [...]

Atopowe Zapalenie Skóry. Wywiad z prof. Romanem Nowickim

30 stycznia, 2024|

AZS to przewlekła i nawrotowa dermatoza alergiczna, która każdego roku dotyka coraz większej liczby osób zarówno wśród dzieci jak również pacjentów dorosłych. Znaczny wzrost zachorowalności odnotowuje się [...]