“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Grant naukowo-badawczy PTA 2024

8 maja, 2024|

Serdecznie zapraszamy do ubiegania się o grant naukowo-badawczy dla członków Sekcji Młodych Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Wysokość grantu w 2024 roku wynosi 25 000 zł. Zwycięzca [...]

Wyniki konkursu na grant PTA

7 maja, 2024|

Miło nam poinformować, że konkursie PTA na fee na udział w Kongresie EAACI w Walencji zwyciężyła Dominika Ochab-Krupnik. Serdecznie gratulujemy laureatce, dziękujemy za zgłoszone aplikacje [...]

Warsztaty dla dziennikarzy z okazji Światowego Dnia Astmy

23 kwietnia, 2024|

Zbliżający się Światowy Dzień Astmy jest okazją, aby podkreślić konieczność edukacji pacjentów z astmą: tłumaczenia specyfiki choroby, zasad stosowania leków i technik ich podawania, a [...]