“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

O leczeniu pokrzywki – prof. Zenon Brzoza

11 lutego, 2025|

Pokrzywka, zarówno ostra, jak i przewlekła, to choroba, która dotyka od 0,5% do 1% populacji na różnych etapach życia. Objawia się silnie swędzącymi bąblami skórnymi, [...]

Leczenie biologiczne astmy ciężkiej

8 stycznia, 2025|

Nowy artykuł: Leczenie biologiczne astmy ciężkiej – przełom w terapii. W Polsce tylko 3 tysiące osób korzysta z leczenia biologicznego astmy ciężkiej, choć pacjentów jest [...]