“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Zmarł Prof. Wacław Droszcz

30 lipca, 2024|

Z głębokim żalem przyjęliśmy wiadomość, że w wieku 94 lat zmarł Prof. dr hab. med. Wacław Droszcz. Prof. W. Droszcz był twórcą Kliniki Pneumonologii Instytutu [...]

VIII Kongres Patient Empowerment

15 maja, 2024|

W dniach 14-15 maja odbywa się pod patronatem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego w Warszawie VIII Kongres Patient Empowerment. Jest to wydarzenie skierowane do pacjentów, lekarzy, opiekunów [...]

Walne zgromadzenie oddziałów regionalnych

13 maja, 2024|

Przedstawiamy harmonogram zgromadzeń sprawozdawczo-wyborczych Oddziałów Regionalnych PTA w 2024 roku. Zapraszamy wszystkich Członków PTA do udziału w zgromadzeniach! Szczegóły zebrań dostępne na naszej stronie: https://pta.med.pl/oddzialy-regionalne/walne-zgromadzenie-oddzialow-regionalnych

Sympozjum Nadwrażliwości na Leki

13 maja, 2024|

Serdecznie zapraszamy do udziału w organizowanym po raz pierwszy przez PTA Sympozjum Nadwrażliwości na Leki. W odbywającym się w dniach 29-30 listopada w Chorzowie spotkaniu uczestnicy będą mieli [...]