“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

20 edycja Forum Rynku Zdrowia

22 października, 2024|

W dniach 21-22 października 2024 r.  miała miejsce 20. Jubileuszowa edycja Forum Rynku Zdrowia. Hasłem spotkania było „Dla zdrowia. Razem”, a wzięli w nim udział [...]

Władze PTA kadencji 2024-2027

16 października, 2024|

Z przyjemnością przedstawiamy nowy skład władz naszego Towarzystwa kadencji 2024-2027 wybrany przez Walne Zgromadzenie Delegatów w dniu 9 października 2024 roku. W skład nowych władz [...]

Nowi Członkowie Honorowi PTA

16 października, 2024|

Podczas XV Międzynarodowego Kongresu PTA w Krakowie w dniu 9 października 2024 roku. Walne Zgromadzenie Delegatów PTA podjęło uchwałę o nadaniu godności Członka Honorowego oraz Medalu Zasłużony [...]

Grant naukowo-badawczy PTA – rzozstrzygnięcie

15 października, 2024|

Mamy przyjemność ogłosić, że w konkursie na grant naukowo-badawczy PTA w wysokości 25 000 zł zwyciężyła Dominika Ochab-Krupnik z aplikacją - Ocena wpływu 12-miesięcznego leczenia [...]