“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

World Allergy Week 2024

7 czerwca, 2024|

Alergie pokarmowe stają się coraz bardziej powszechne u ludzi w każdym wieku, na całym świecie. Szacuje się, że w Polsce, występują u 4—8% dzieci i [...]

Nowa GINA

28 maja, 2024|

Ukazała się już nowa GINA – dokument niezbędny dla każdego lekarza zajmującego się astmą. Zapraszamy do zapoznania się z tym opracowaniem na stronie https://ginasthma.org/2024-report/

Webinar „Zapytaj alergologa…”

27 maja, 2024|

„Zapytaj alergologa…” to projekt edukacyjny pod patronatem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Pięć najczęstszych przyczyn wizyt u alergologa w pięciu rozmowach - scenach obrazujących, co w myśl [...]

Spotkanie Klubu Młodych PTA – maj 2024

24 maja, 2024|

Trwa właśnie kolejne spotkanie Klubu Młodych PTA! Tym razem uczestnicy poznają możliwości wykorzystania sztucznej inteligencji w medycynie. W trakcie szkolenia prowadzonego przez Radosława Mechło poruszamy [...]