“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Walne zgromadzenie oddziałów regionalnych

13 maja, 2024|

Przedstawiamy harmonogram zgromadzeń sprawozdawczo-wyborczych Oddziałów Regionalnych PTA w 2024 roku. Zapraszamy wszystkich Członków PTA do udziału w zgromadzeniach! Szczegóły zebrań dostępne na naszej stronie: https://pta.med.pl/oddzialy-regionalne/walne-zgromadzenie-oddzialow-regionalnych

Sympozjum Nadwrażliwości na Leki

13 maja, 2024|

Serdecznie zapraszamy do udziału w organizowanym po raz pierwszy przez PTA Sympozjum Nadwrażliwości na Leki. W odbywającym się w dniach 29-30 listopada w Chorzowie spotkaniu uczestnicy będą mieli [...]

Grant naukowo-badawczy PTA 2024

8 maja, 2024|

Serdecznie zapraszamy do ubiegania się o grant naukowo-badawczy dla członków Sekcji Młodych Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Wysokość grantu w 2024 roku wynosi 25 000 zł. Zwycięzca [...]

Wyniki konkursu na grant PTA

7 maja, 2024|

Miło nam poinformować, że konkursie PTA na fee na udział w Kongresie EAACI w Walencji zwyciężyła Dominika Ochab-Krupnik. Serdecznie gratulujemy laureatce, dziękujemy za zgłoszone aplikacje [...]