“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Cztery dekady dla rozwoju alergologii

19 września, 2022|

Zapraszamy do zapoznania się z wywiadem w Pulsie Medycyny z Dyrektor Zarządzającą PTA i Koordynatorem Koalicji na rzecz Leczenia Astmy – Anną Ben Drissi, która przybliży: [...]

O anafilaksji w szkole w PNŚ

19 września, 2022|

Podczas odcinka Pytanie na śniadanie, dr Piotr Dąbrowiecki i Mama Alergika Gotuje dotknęli problemu anafilaksji w kontekście polskiego szkolnictwa oraz działań edukacyjnych w zakresie pierwszej [...]

Światowy Dzień AZS

15 września, 2022|

Dziś Światowy Dzień AZS, czyli międzynarodowe święto osób z Atopowym Zapaleniem Skóry oraz tych, którzy działają na rzecz walki z chorobą. European Federation of Allergies [...]

Wywiad z prof. Piotrem Kuną w Strefie Alergii

26 sierpnia, 2022|

Zachęcamy do lektury wywiadu z prof. P. Kuną – Kierownikiem naukowym VII Klinicznego Forum Ekspertów PTA. Prof. P. Kuna na łamach Strefy Alergii opowiada o [...]