“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

O leczeniu pokrzywki – prof. Zenon Brzoza

11 lutego, 2025|

Pokrzywka, zarówno ostra, jak i przewlekła, to choroba, która dotyka od 0,5% do 1% populacji na różnych etapach życia. Objawia się silnie swędzącymi bąblami skórnymi, [...]

Leczenie biologiczne astmy ciężkiej

8 stycznia, 2025|

Nowy artykuł: Leczenie biologiczne astmy ciężkiej – przełom w terapii. W Polsce tylko 3 tysiące osób korzysta z leczenia biologicznego astmy ciężkiej, choć pacjentów jest [...]

Terapia LAMA w astmie oskrzelowej

26 listopada, 2024|

LAMA, czyli long-acting muscarinic antagonists, to długodziałające leki antycholinergiczne, które po włączeniu do terapii tworzą leczenie trójskładnikowe (wGKS/LABA/LAMA) przynosząc istotną poprawę parametrów czynnościowych oraz ogólnego [...]

Zmarła dr n. med. Izabela Kupryś-Lipińska

2 listopada, 2024|

Z żalem zawiadamiamy, że 31 października 2024 roku zmarła Dr n. med. Izabela Kupryś-Lipińska. Dr n. med. Izabela Kupryś-Lipińska była adiunktem w Klinice Chorób Wewnętrznych, [...]