“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Webinar „Zapytaj alergologa…”

27 maja, 2024|

„Zapytaj alergologa…” to projekt edukacyjny pod patronatem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Pięć najczęstszych przyczyn wizyt u alergologa w pięciu rozmowach - scenach obrazujących, co w myśl [...]

Spotkanie Klubu Młodych PTA – maj 2024

24 maja, 2024|

Trwa właśnie kolejne spotkanie Klubu Młodych PTA! Tym razem uczestnicy poznają możliwości wykorzystania sztucznej inteligencji w medycynie. W trakcie szkolenia prowadzonego przez Radosława Mechło poruszamy [...]

Zmarł Prof. Wacław Droszcz

30 lipca, 2024|

Z głębokim żalem przyjęliśmy wiadomość, że w wieku 94 lat zmarł Prof. dr hab. med. Wacław Droszcz. Prof. W. Droszcz był twórcą Kliniki Pneumonologii Instytutu [...]

VIII Kongres Patient Empowerment

15 maja, 2024|

W dniach 14-15 maja odbywa się pod patronatem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego w Warszawie VIII Kongres Patient Empowerment. Jest to wydarzenie skierowane do pacjentów, lekarzy, opiekunów [...]