“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

II spotkanie Klubu Młodych PTA

5 grudnia, 2022|

Za nami kolejne spotkanie Klubu Młodych PTA! Podczas warsztatów z autoprezentacji prowadzonych przez dziennikarza telewizyjnego, wykładowcę i szkoleniowca – Radosława Mroza, Członkowie PTA poznawali tajniki [...]

Podziękowania MZ dla ekspertów PTA – zalecenia

21 listopada, 2022|

Nasza praca nad zaleceniami postępowania, które dotyczą opieki nad uczniami z anafilaksją, astmą oskrzelową, alergicznym nieżytem nosa, atopowym zapaleniem skóry i pokrzywką w szkole została [...]