“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Wpływ smogu na nasze zdrowie

17 grudnia, 2022|

Dziś ukazała się kolejna edycja kampanii „Zdrowy oddech” realizowana pod patronatem m.in. Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. W ramach wydania, do wypowiedzi zostali zaproszeni wybitni eksperci, którzy [...]

Alergolog na wagę złota – prof. Jerzy Kruszewski

6 grudnia, 2022|

Pod koniec listopada zakończył się jesienny nabór na specjalizacje lekarskie. Alergologia nie należała  do najpopularniejszych wśród młodych medyków. Co więcej, część miejsc pozostała nieobsadzona. Sytuacja [...]

II spotkanie Klubu Młodych PTA

5 grudnia, 2022|

Za nami kolejne spotkanie Klubu Młodych PTA! Podczas warsztatów z autoprezentacji prowadzonych przez dziennikarza telewizyjnego, wykładowcę i szkoleniowca – Radosława Mroza, Członkowie PTA poznawali tajniki [...]