“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Prof. Maciej Kupczyk o diagnostyce komponentowej

21 lutego, 2023|

W rozmowie z Rynkiem Zdrowia prof. Maciej Kupczyk, Prezydent Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, mówi o diagnostyce molekularnej, komponentowej: czym jest i jak ją możemy wykorzystać? w [...]

Poparcie PTA dla apelu NRL

14 lutego, 2023|

W liście do Ministra Zdrowia i Przewodniczącego Komisji Zdrowia Sejmu RP Polskie Towarzystwo Alergologiczne poparło apel Naczelnej Rady Lekarskiej dotyczący zwolnienia lekarzy z obowiązku określania [...]