“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Fotorelacja – 12 Sympozjum Alergii na Pokarmy

24 marca, 2023|

Pod patronatem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, rozpoczęło się dzisiaj w Bydgoszczy XII Międzynarodowe Sympozjum Alergii na Pokarmy. Jest to pierwsze stacjonarne spotkanie tego wydarzenia organizowane po [...]

VIII Kongres Wyzwań Zdrowotnych – fotorelacja

15 marca, 2023|

Polskiego Towarzystwa Alergologicznego i Koalicji na rzecz Leczenia Astmy nie mogło zabraknąć na VIII Kongresie Wyzwań Zdrowotnych, który odbył się w dniach 9-10 marca w [...]

VIII Kongres Wyzwań Zdrowotnych

9 marca, 2023|

W dniach 9-10 marca br. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbędzie się VIII Kongres Wyzwań Zdrowotnych. Jest to jedna z największych w Polsce debat [...]