“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Adrenalina na nowej liście refundacyjnej

13 czerwca, 2025|

Miło nam poinformować, że Polskie Towarzystwo Alergologiczne otrzymało z Ministerstwa Zdrowia potwierdzenie, że adrenalina pojawi się na nowej liście refundacyjnej, która wejdzie w życie 1 [...]

Zmiana ustawowej definicji pierwszej pomocy

12 maja, 2025|

Miło nam poinformować, że 7 maja Prezydent Andrzej Duda podpisał ustawę z dnia 24 kwietnia 2025 r. o zmianie ustawy o Państwowym Ratownictwie Medycznym oraz [...]