“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Nowi Członkowie Honorowi PTA

16 października, 2024|

Podczas XV Międzynarodowego Kongresu PTA w Krakowie w dniu 9 października 2024 roku. Walne Zgromadzenie Delegatów PTA podjęło uchwałę o nadaniu godności Członka Honorowego oraz Medalu Zasłużony [...]

Grant naukowo-badawczy PTA – rzozstrzygnięcie

15 października, 2024|

Mamy przyjemność ogłosić, że w konkursie na grant naukowo-badawczy PTA w wysokości 25 000 zł zwyciężyła Dominika Ochab-Krupnik z aplikacją - Ocena wpływu 12-miesięcznego leczenia [...]

Dr hab. Filip Raciborski Członkiem Zarządu HEAL

2 października, 2024|

W dniach 1-2 października w Brukseli odbyło się doroczne Walne Zgromadzenie HEAL - jednej z najważniejszych światowych organizacji zajmujących się tematyką jakości środowiska naturalnego i czystego powietrza. W trakcie [...]

Zmarł Prof. Bernard Panaszek

13 września, 2024|

Z żalem zawiadamiamy, że zmarł Prof. dr hab. Bernard Panaszek – Członek Honorowego Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, wieloletni Przewodniczący Oddziału Dolnośląskiego PTA, wychowawca i mentor wielu [...]