“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Walne Zgromadzenie Delegatów PTA

25 czerwca, 2024|

Niniejszym informujemy, iż Walne Zgromadzenie Delegatów Polskiego Towarzystwa Alergologicznego odbędzie się w dniu 9 października 2024 r. o godzinie 11.00 (I termin, II termin – [...]

World Allergy Week 2024

7 czerwca, 2024|

Alergie pokarmowe stają się coraz bardziej powszechne u ludzi w każdym wieku, na całym świecie. Szacuje się, że w Polsce, występują u 4—8% dzieci i [...]

Nowa GINA

28 maja, 2024|

Ukazała się już nowa GINA – dokument niezbędny dla każdego lekarza zajmującego się astmą. Zapraszamy do zapoznania się z tym opracowaniem na stronie https://ginasthma.org/2024-report/