“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Razem z Ministerstwem Zdrowia edukujemy nauczycieli

10 lipca, 2023|

Anafilaksja to ciężka, natychmiastowa (rozwijająca się na przestrzeni minut) reakcja alergiczna organizmu, która stanowi zagrożenie życia chorego. Właśnie dlatego tak ważne jest zachowanie przytomności i [...]

e-Recepta 2.0 Astma – projekt optymalizacji opieki

26 czerwca, 2023|

Zapraszamy do zapoznania się z ekspercką propozycję zgłoszoną do konkursu „Zdrowy pomysł – ranking inicjatyw reformatorskich”. Artykuł poświęcony jest astmie oskrzelowej jako powszechnemu problemowi społecznemu [...]