“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Lekarze z Ukrainy dziękują PTA

26 lipca, 2023|

Specjalne podziękowanie od lekarzy z Ukrainy. Zapraszamy do lektury listu skierowanego do Prezydenta PTA - prof. Macieja Kupczyka oraz do obejrzenia filmu video z podziękowaniami. [...]

Razem z Ministerstwem Zdrowia edukujemy nauczycieli

10 lipca, 2023|

Anafilaksja to ciężka, natychmiastowa (rozwijająca się na przestrzeni minut) reakcja alergiczna organizmu, która stanowi zagrożenie życia chorego. Właśnie dlatego tak ważne jest zachowanie przytomności i [...]