“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Ruszamy z kampanią edukacyjną!

22 września, 2023|

Ruszamy z kampanią „Jak pomóc uczniowi z anafilaksją, astmą oskrzelową, alergicznym nieżytem nosa, AZS lub pokrzywką?” zaprojektowana i stworzona z myślą o pracownikach szkół podstawowych. [...]

Wyniki konkursu PTA dla studentów

21 września, 2023|

Miło nam poinformować, że zakończyła się pierwsza edycja Konkursu Polskiego Towarzystwa Alergologicznego dla osób prezentujących swoje prace z zakresu alergologii podczas kongresów, konferencji i innych [...]

F-gazy i ich wpływ na zmiany klimatyczne

25 sierpnia, 2023|

Zapraszamy do obejrzenia prezentacji prof. Macieja Kupczyka - Prezydenta Polskiego Towarzystwa Alergologicznego i sygnatariusza Koalicji na rzecz Leczenia Astmy, na temat efektu cieplarnianego i wpływu [...]