“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Warsztaty

4 grudnia, 2023|

Choroby alergiczne to epidemia XXI wieku dotykająca niemal połowy polskich dzieci. Dlatego tak ważne jest posiadanie przez pracowników placówek oświatowych kompetencji umożliwiających podjęcie szybkiej reakcji [...]

Kurs pod patronatem PTA

20 listopada, 2023|

Kurs „Opieka koordynowana w pulmonologii i alergologii – astma i POChP” Serdecznie zachęcamy do udziału w kursie obejmującym zagadnienia najczęstszych przewlekłych chorób dróg oddechowych – [...]

EAACI Winter School w Zakopanem

6 października, 2023|

W dniach 8-11 stycznia 2024 roku, EAACI organizuje Winter School w Zakopanem. Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wydarzeniu, dedykowanym szczególnie dla młodych naukowców i lekarzy zajmujących się [...]