“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

PTA członkiem HEAL

11 października, 2023|

Miło nam poinformować, że PTA zostało członkiem jednej z najważniejszych światowych organizacji zajmujących się tematyką jakości środowiska – HEAL. Jest to międzynarodowa organizacja pozarządowa, której działania [...]

PTA na XIX Forum Rynku Zdrowia

13 września, 2023|

Za nami jedno z najważniejszych opiniotwórczych wydarzeń dotyczących systemu ochrony zdrowia w Polsce - XIX Forum Rynku Zdrowia. Tegoroczna edycja odbyła się z udziałem przedstawicieli [...]

Ruszamy z kampanią edukacyjną!

22 września, 2023|

Ruszamy z kampanią „Jak pomóc uczniowi z anafilaksją, astmą oskrzelową, alergicznym nieżytem nosa, AZS lub pokrzywką?” zaprojektowana i stworzona z myślą o pracownikach szkół podstawowych. [...]