“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Atopowe Zapalenie Skóry. Wywiad z prof. Romanem Nowickim

30 stycznia, 2024|

AZS to przewlekła i nawrotowa dermatoza alergiczna, która każdego roku dotyka coraz większej liczby osób zarówno wśród dzieci jak również pacjentów dorosłych. Znaczny wzrost zachorowalności odnotowuje się [...]

Spotkanie Klubu Młodych PTA

25 stycznia, 2024|

Serdecznie zapraszamy do udziału w najbliższym spotkaniu Klubu Młodych PTA, które zaplanowane jest w dniach 23-24 maja w Warszawie. Klub Młodych daje możliwość udziału w szkoleniach rozwijających [...]

WOŚP 2024

9 stycznia, 2024|

Całodniowy cykl bezpłatnych wykładów dla osób z alergiami, spotkania z wybitnymi specjalistami, wykłady, sesje pytań i odpowiedzi - przed nami druga odsłona akcji „Zrozum swoją [...]