“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

EAACI Winter School w Zakopanem

6 października, 2023|

W dniach 8-11 stycznia 2024 roku, EAACI organizuje Winter School w Zakopanem. Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wydarzeniu, dedykowanym szczególnie dla młodych naukowców i lekarzy zajmujących się [...]

Jak możesz pomóc uczniowi z alergią?

2 listopada, 2023|

„Jak pomóc uczniowi z anafilaksją, astmą oskrzelową, alergicznym nieżytem nosa, AZS lub pokrzywką” to akcja edukacyjna Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, której partnerem jest portal: Strefa Alergii. [...]

Analiza programu lekowego B.44

6 listopada, 2023|

To dokument, którego celem jest zaproponowanie rozwiązań poprawiających sytuację osób chorych na astmę ciężką, w tym dostępności leków biologicznych. W jego ramach przeprowadzono analizę organizacji [...]

Akademia Młodego Alergologa 2024

24 października, 2023|

W odpowiedzi na liczne pytania, PTA wraz z Komitetem Naukowym pod przewodnictwem dr n. med. Aleksandry Kucharczyk, zaprasza do Akademii Młodego Alergologa 2024! Szkolenie będzie [...]