“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

20 lat Sekcji Dermatologicznej PTA

14 grudnia, 2023|

Sekcja Dermatologiczna Polskiego Towarzystwa Alergologicznego została powołana przez ZG PTA  25. 06. 2004 w Łodzi na wniosek ówczesnego Prezydenta PTA prof. Marka L. Kowalskiego. Jej [...]

Immunoterapia alergenowa – prof. Krzysztof Kowal

6 grudnia, 2023|

Rozmowa o immunoterapii alergenowej na łamach Rynku Zdrowia z prof. Krzysztofem Kowalem przewodniczącym Sekcji Immunoterapii Swoistej Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Podczas wywiadu poruszono następujące zagadnienia:  Jakie [...]

Koalicja na rzecz Leczenia Astmy podsumowuje dwa lata

6 grudnia, 2023|

O leczeniu astmy w Polsce, wyzwaniach, problemach oraz sukcesach Koalicji na rzecz Leczenia Astmy rozmawiamy na łamach Rynku Zdrowia z koordynator tej inicjatywy Anną Ben Drissi, dyrektor [...]

Warsztaty

4 grudnia, 2023|

Choroby alergiczne to epidemia XXI wieku dotykająca niemal połowy polskich dzieci. Dlatego tak ważne jest posiadanie przez pracowników placówek oświatowych kompetencji umożliwiających podjęcie szybkiej reakcji [...]