“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

PTA i Koalicja na XXI Forum Rynku Zdrowia

15 października, 2025|

Czy pacjent naprawdę stoi w centrum systemu, czy może jednak nadal w kolejce? Ministerstwo Zdrowia mówi o „odwróceniu piramidy świadczeń”, ale w praktyce zmiany wciąż [...]

Zmarł prof. Maciej Chałubiński

22 sierpnia, 2025|

Z głębokim żalem zawiadamiamy o śmierci Prof. Macieja Chałubińskiego – Członka Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Alergologicznego i Przewodniczącego Oddziału Łódzkiego PTA. Prof. Maciej Chałubiński był [...]