“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Impact Factor 0.6 dla Alergologii Polskiej

18 czerwca, 2025|

Z przyjemnością informujemy, że Alergologia Polska – Polish Journal of Allergology otrzymała IF równy 0,6.   W szczególności gratulujemy Redaktorowi Naczelnemu – prof. R. Pawliczakowi, [...]

Adrenalina na nowej liście refundacyjnej

13 czerwca, 2025|

Miło nam poinformować, że Polskie Towarzystwo Alergologiczne otrzymało z Ministerstwa Zdrowia potwierdzenie, że adrenalina pojawi się na nowej liście refundacyjnej, która wejdzie w życie 1 [...]