“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Dr hab. Filip Raciborski Członkiem Zarządu HEAL

2 października, 2024|

W dniach 1-2 października w Brukseli odbyło się doroczne Walne Zgromadzenie HEAL - jednej z najważniejszych światowych organizacji zajmujących się tematyką jakości środowiska naturalnego i czystego powietrza. W trakcie [...]

Zmarł Prof. Bernard Panaszek

13 września, 2024|

Z żalem zawiadamiamy, że zmarł Prof. dr hab. Bernard Panaszek – Członek Honorowego Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, wieloletni Przewodniczący Oddziału Dolnośląskiego PTA, wychowawca i mentor wielu [...]

Przewlekłe zapalenie zatok przynosowych

11 września, 2024|

Dr Eliza Brożek-Mądry w rozmowie z Rynek Zdrowia wyjaśnia przyczyny przewlekłego zapalenia zatok przynosowych: Jakie są najistotniejsze objawy przewlekłego zapalenia zatok przynosowych? Z czym wiąże [...]