“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Konkursy dla młodych członków PTA

20 stycznia, 2025|

Nagroda PTA im. Prof. Mieczysława Obtułowicza za najlepszą pracę doktorską w dziedzinie alergologii. Zachęcamy do zgłaszania prac doktorskich do konkursu PTA o nagrodę im. Prof. [...]

Zmarł Prof. Józef Małolepszy

9 stycznia, 2025|

Ze smutkiem zawiadamiamy, że w dniu 5 stycznia zmarł Prof. Józef Małolepszy. Prof. Józef Małolepszy urodził się 16 marca 1933 roku w Gniewie nad Wisłą. [...]