“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

40 lat doświadczenia, zaangażowania i pasji

28 września, 2022|

Szanowni Państwo, Drogie Koleżanki i Koledzy, z wieloma sukcesami i osiągnięciami w obszarze alergologii, zarówno w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej, wkroczyliśmy w czterdziestolecie [...]

Cztery dekady dla rozwoju alergologii

19 września, 2022|

Zapraszamy do zapoznania się z wywiadem w Pulsie Medycyny z Dyrektor Zarządzającą PTA i Koordynatorem Koalicji na rzecz Leczenia Astmy – Anną Ben Drissi, która przybliży: [...]

O anafilaksji w szkole w PNŚ

19 września, 2022|

Podczas odcinka Pytanie na śniadanie, dr Piotr Dąbrowiecki i Mama Alergika Gotuje dotknęli problemu anafilaksji w kontekście polskiego szkolnictwa oraz działań edukacyjnych w zakresie pierwszej [...]