“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Obchody 40-lecia PTA – fotorelacja

16 listopada, 2022|

15 listopada 1982 roku powstało Polskie Towarzystwo Alergologiczne. Deklarację założycielską podpisało 187 osób. Z tej okazji oficjalnie świętowaliśmy obchody naszego 40-lecia! Dziękujemy za cztery dekady wspólnej [...]

Projekt e-Recepta 2.0

16 listopada, 2022|

Polskie Towarzystwo Alergologiczne wraz z Koalicją na rzecz Leczenia Astmy opracowały rozwiązanie e-Recepta 2.0, które odpowiada na problem nadużywania krótko i szybko działających leków rozkurczających [...]