“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Udostępnij nasz post!

Ostatnie wiadomości

Zmiana ustawowej definicji pierwszej pomocy

12 maja, 2025|

Miło nam poinformować, że 7 maja Prezydent Andrzej Duda podpisał ustawę z dnia 24 kwietnia 2025 r. o zmianie ustawy o Państwowym Ratownictwie Medycznym oraz [...]

Światowy Dzień Astmy 2025 – podsumowanie

9 maja, 2025|

Tegoroczny Światowy Dzień Astmy, obchodzony 6 maja 2025 roku, okazał się ogromnym sukcesem i odbił się szerokim echem nie tylko w środowisku medycznym, ale także [...]